A Coachingról

Mi a Coaching?

  • A coaching általában 6-12 alkalomból álló irányított beszélgetés sorozat, ahol a legfőbb hangsúly azon van, hogy a számodra dilemmás, problémás élethelyzeten tudjál változást eszközölni – olyan változást, ami a Te személyiségedhez passzol. 
  • Ez a kívánt állapot, amit el szeretnél érni, maga lesz a célkitűzés. Coachként mindenben támogatlak Téged a testhez álló cél megfogalmazástól a megvalósítás befejezéséig.
  • A coaching nem pszichoterápia, hanem egy fejlesztési folyamat, ahol a fókusz a jelenen és a jövőbeli változásokon van, azzal, hogy időről időre a reakcióink megértéséhez szükséges, hogy a múltra is rákérdezzünk. Azonban a múltban megélt lelki traumák feldolgozása hosszabb időtartamot igényel és alapvetően a terápia területe.
  • A coaching nem tanácsadás, coachingban a megoldásokat az ügyfél hozza létre és valósítja meg. A coaching fókuszában nem maga a probléma áll, hanem az, ahogyan a problémát az ügyfél értelmezi.

Kinek ajánlom?

Akik olyan élethelyzetben vannak, amin tudják, hogy változtatni kellene – legyen ez stressz, munkahely, karrier, életvitel, pár/ szülő kapcsolat, vagy vezetői elakadás -, de egyedül nem érzik elég erősnek magukat,

akik, maguk sem értik mi van velük, de valahogy nem haladnak előre és úgy érzik, elkelne egy támogató, aki segít az útkeresésben,

akik, régóta dédelgetett vágyukat szeretnék megvalósítani, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá,

életszakaszok átmeneteinél jelentkező nehézségekkel (kiemelt területem az életközépi átalakulás nehézségeinek leküzdése – midlife krízis) küzdőknek,

boldogságkeresőknek – akik aktívan szeretnék alakítani az életüket, szeretnének több személyes örömöt, elégedettséget találni a mindennapjaikban.

„Coachként segítek olyan értelmezést találni, amely utat nyit a cselekvésnek, segít meghatározni a célokat, feltárni az erőforrásokat és előmozdítani a cél megvalósítását.”

Hogyan épül fel a Coaching Folyamat?

A coach legfontosabb eszköze a kérdezés és ezáltal a gondolkodásra késztetés.  Az általam feltett kérdések új szempontokat hoznak számodra, segítségükkel könnyebben újragondolhatod a problémádat.

1. Célmeghatározás.

Egy klasszikus coaching folyamat során ránézünk a jelenlegi helyzetedre és meghatározzuk, mi lesz a témánk (célod), mi az, amin változtatni szeretnél. Ha megfogalmaztad a célt, akkor erre lehetőség szerint nem problémaként, hanem kihívásként tekintünk és a megoldásra összpontosítunk. Ehhez végignézzük, hogy milyen értékeket tartasz fontosnak, milyen erősségeid/gyengeségeid vannak. Ha szükséges megnézzük, milyen hitrendszer alapján működteted az életed. Feltérképezzük, hogy milyen akadályok/nehézségek várnak Rád  és arra, hogyan tudunk felkészülni.

2. Modellezés.

Találkozhatsz közös ötleteléssel, különböző kreatív felületek, vagy tesztek alkalmazásával, amik képesek „modellezni”, tudatosítani  a felszín alatt rejlő képességeidet, érzéseidet.  A folyamat része az  otthoni, gondolkodást, vagy rendszeres megfigyelést jelentő feladatok megoldása, melyeket az ülések elején mindig megbeszélünk.

3. Megvalósítás

Amint körbejártuk a témát a megvalósításra összpontosítunk. A stratégia felállításában is segítek, legyen ez valamilyen kis lépés megtétele, valaminek a kipróbálása, vagy egy komolyabb döntés
meghozatala. Az egyes akciókat a következő ülésen átbeszéljük. Ha van siker, közösen ünneplünk, ha nincs, tanulunk belőle és új tervet készítünk.

4. Folyamatos támogatás

Mindvégig azon leszek, hogy a motivációd fennmaradjon, támogatlak, biztatlak, inspirállak.  A nagyszerű az egészben, hogy mindent Te fogsz csinálni, én csupán elkísérlek!

5. Eredmény
    A coaching segít  meglévő tudásod, képességeid feltárásában és hasznosításában, fokozza a motivációd, a kreativitásod ezáltal, egyre nagyobb irányítást, kontrollt szerzel saját életed alakítása felett. Mindez garantáltan pozitív hatással lesz boldogságérzetedre.

A találkozókról

Az első találkozót egy kb. 30 perces, ingyenes telefonbeszélgetés előzi meg, hogy tudj dönteni arról én leszek-e a megfelelő szakember számodra.

}

A találkozók időtartama az ügyfél választása szerint 60, vagy 90 perc.

Az üléseket heti, kétheti
rendszerességgel érdemes ütemezni és legalább 6 találkozóra szükség van ahhoz, hogy változás induljon el benned.

Bejelentkezni emailben, vagy telefonon lehetséges a lap alján található elérhetőségeken.

Találkozzunk egy ülésre

 Kérj visszahívást!

Vagy üzenj nekem

Csak pipálás után küldhető.

6 + 1 =

1024 Budapest, Keleti Károly u. 9.  |  +36 30 900 9195 |  lehoczkigabriella@t-online.hu

KRÍZISBEN ÉLETÜN KÖZEPÉN: "Elment a józan eszem? Nem értem mi van velem!" Csatlakozz támogató csoportunkhoz.MEGNÉZEM